Mindfulness

AMT_digistempel_Gert_Dedel

Kinderen en jongeren leven in een drukke periode waarin veel verandert. Veel leuke en spannende dingen, waarbij er ook veel wordt verwacht qua presteren en het brein wordt door veelvuldig gebruik van digitale middelen voortdurend belast met prikkels. Mindfulness kan een rustpunt zijn in de drukke agenda, de focus kan liggen op contact met jezelf maken en ontspanning. Mindfulness leert je om te gaan met de wereld van gedachten, gevoelens in je lijf en de emoties.

Kinderen en jongeren met schoolstress of met onverklaarbare lichamelijke klachten zoals moeheid- en pijnklachten, maar ook jongeren zonder klachten, hebben baat bij ontspanning waarbij er aandacht is voor lichaam, gevoel en denken.

‘Je kunt de golven je laten overspoelen, maar je kunt ook leren surfen’!

Waarom Mindfulness?

  • geeft energie, ontlading en ontspanning in drukke tijden.
  • verbetert de concentratie en het zelfvertrouwen waardoor studeren  makkelijker gaat.
  • je leert jezelf beter kennen: wat voel je, wat wil je, waar liggen je grenzen en hoe geef je die aan?
  • maakt je lichaam soepel en sterk
  • het leert je in het hier en nu te genieten

 Mindfulness bestaat uit verschillende onderdelen, fysieke uitdaging, maar ook ontspanning. Je ontdekt je eigen leraar te zijn, luisteren naar je lichaam en ontdekken wat je jezelf kunt bieden, samen met andere kinderen/jongeren. De training bestaat uit 8-10 lessen, individueel of in een groep, in de praktijk of op locatie elders (een school bijv.). De leeftijdsgroepen zijn 8-11, 12-14 en 15-18 jaar. Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.