PMT

Soms weet je wel hoe je iets anders wil, maar lukt het niet om in de praktijk anders met dingen om te gaan. Of je houdt niet zo van praten, en wil liever doen! Dat kan in Psychomotorische therapie (PMT) en met de oefenvormen van ‘Rots & Water’.

De begeleiding is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar, en ook voor jongeren zeer geschikt. Werken aan het versterken van je zelfvertrouwen, weerbaarheid, het verkennen van je eigen grenzen en die van een ander kan bijvoorbeeld goed binnen deze vormen. Maar ook het ervaren en herkennen van je gevoelens, en bijvoorbeeld het beheersen van boosheid kun je oefenen middels PMT.

Binnen PMT ervaar je door te doen wat je goed doet en waar je in vastloopt. Je oefent met andere oplossingen, en leert dit in andere situaties ( buiten, thuis, school, bij je vrienden) toe te passen. Afstemmen op de ander staat centraal, vanuit het goed omgaan met jezelf en wat je zelf kunt doen! PMT is in principe een individuele therapievorm, die plaatsvindt in een gym- of sportzaal. Je hebt loszittende kleding, en sportschoenen aan.