0 tot 4 jaar

In ons multidisciplinaire centrum willen we op een plezierige en kindvriendelijke manier kwalitatief hoogstaande zorg  aanbieden aan kinderen van 0 tot 18 jaar. Ons doel is altijd om de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind te vergroten. Wij streven ernaar het kind beter te laten functioneren; niet alleen fysiek en mentaal, maar ook sociaal.

Kinderfysiotherapie bij baby’s?
Ouders voelen vaak heel goed aan hoe het gaat met de ontwikkeling van hun baby. Wanneer deze ‘anders’ verloopt kan kinderfysiotherapie bij deze ontwikkeling ondersteunen. Bij jonge kinderen behandelen wij waar mogelijk aan huis.

Signalen?
Kinderfysiotherapie bij baby’s kan zinvol zijn bij vragen zoals: ‘Mijn kind huilt veel, hoe komt dat?’ ‘Mijn kind beweegt anders dat ik om mij heen zie, wat is de reden?’ ‘Mijn kind ontwikkelt zich anders dan ik in de boeken lees, kan daar iets aan gebeuren?’

Kinderfysiotherapie bij peuters?
De peuter leert lopen, klimmen, springen en rennen. Vanaf 3 jaar kunnen de meeste peuters fietsen op een driewieler. Ze kunnen even op één been staan, op een balk balanceren en springen van een kleine verhoging. Dit vergt al veel behendigheid, coördinatie en spierkracht. Bij sommige kinderen lukt dit allemaal nog niet en dan kan er sprake zijn van een trage ontwikkeling. ?Peuters kunnen eigenlijk alleen spelenderwijs oefenen: zij doen vooral wat ze zelf willen. Meestal komen peuters met een ouder in de praktijk. De kunst is om spelenderwijs die dingen over te dragen die we ze graag willen leren zo dat het ook thuis in het dagelijks ritme “geoefend” kan worden.?De behandeling is gericht op het trainen van vaardigheden. Plezier in bewegen staat hierbij centraal. Bij elke leeftijd horen bepaalde motorische vaardigheden die je onder de knie moet krijgen. Het is prettig dat je daarbij gerichte hulp krijgt.

Signalen?
Kinderfysiotherapie kan zinvol zijn bij vragen zoals: ‘Mijn kind struikelt veel, wat is er aan de hand?’
‘Mijn kind durft niet te klimmen en te klauteren, hoe komt dat?’

Meer informatie
Voor meer informatie verwijzen we u naar de volgende pagina’s: Indicaties en Expertise