Saskia Brasz

Mijn passie voor paarden combineren met het werken met kinderen. Dat is waar ik nog elke dag  heel blij van word ! Ik ben Saskia, sinds 2011 afgestudeerd als equitherapeut en sinds mei 2020 met veel enthousiasme, in samenwerking met behandelcentrum DOK018.

Paarden zijn sinds mijn kindertijd een deel van mijn leven geweest en ik vind het geweldig dat ik met hen kan samenwerken om kinderen met een hulpvraag net dat beetje extra te bieden. Ik raak nog altijd verwonderd over de mooie dingen die kunnen ontstaan vanuit het contact tussen kind en paard. Bij equitherapie, gaat het erom het paardrijden, het contact en bewegen met het paard doelmatig te gebruiken, om zo therapeutische effecten te bereiken. Dit op lichamelijk maar ook op psychisch en sociaal-emotioneel vlak. Binnen een ontspannen en veilige sfeer worden grenzen verlegd, verschillende thema’s besproken, wordt samengewerkt en neemt het zelfvertrouwen toe. Lekker doen; in beweging, positief ervaren, in contact met jezelf, de natuur en de ander. Dat is wat ik ieder kind gun !

Tot 2019 ben ik 23 jaar werkzaam geweest binnen de klinische kinder- en jeugdpsychiatrie als sociotherapeut. Ik heb binnen deze jaren veel ervaring opgedaan met de doelgroep kinderen en jeugdigen, die ik ook in mijn praktijk voor equitherapie in Koudekerke begeleid. Naast het werk als equitherapeut, ben ik tevens werkzaam als pedagogisch coach binnen de agrarische kinderopvang.