Carola Mussche

Mijn naam is Carola Mussche (geboren: 1970)
Sinds 2022 ben ik als beeldend vaktherapeute (art therapy) verbonden aan DOK018. Na ruim 25 jaar werkervaring in de volwassen psychiatrie (GGZwnb-Halsteren) is het fantastisch om mijn beroep nu weer met kinderen in een kleinschalige organisatie uit te mogen oefenen. Mijn eerste ervaring in het vakgebied was op een ZMOK school in Helmond. Nu ik na zoveel jaar later weer opnieuw met kinderen mag werken is voor mij de cirkel rond.

Beeldende therapie is een ervaringsgerichte behandelwijze waarbij gebruik gemaakt wordt van materialen als verf, krijt, draad, hout, klei of steen. Beeldend werken heeft een eigen taal. Wat soms moeilijk te verwoorden is kan met een beeld zichtbaar en tastbaar gemaakt worden. De keuze voor materiaal, techniek en opdracht worden zorgvuldig afgestemd op de hulpvraag van het kind. Beeldende therapie richt zich vooral op klachten die te maken hebben met emoties, zelfbeeld en gedrag. De therapie kan individueel plaatsvinden maar er kan ook worden gewerkt in groepen of zorgsystemen (ouder-kind).

Mijn persoonlijke levensweg kronkelt door veel verschillende plaatsen maar sinds de eeuwwisseling woon ik met mijn man en inmiddels ook mijn twee zoons (18 en 16 jaar oud) in Rilland, alwaar ik ook een eigen praktijk/atelier heb.