Arjen Boeijkens

Na het behalen van mijn CIOS diploma heb ik ervoor gekozen om Pedagogiek te studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2013 ben ik afgestudeerd als HBO Pedagoog, met specialisatie als GGZ Agoog. Sinds januari 2018 ben ik als Ambulant behandelaar verbonden aan het autismeteam van DOK018.

Als pedagoog ligt mijn interesse in het werken met jongeren en hun gezinnen. Waar de pedagogiek meer is gericht op de opvoeding van kinderen en jeugdigen, ben ik mij daarnaast gaan verdiepen in het vakgebied van psychiatrie. De kennis en ervaring daarbinnen heb ik opgedaan door een aantal jaren met jongeren te werken op de crisisafdeling van een psychiatrische kliniek.

Het is mijn kracht, om met enthousiasme en humor, de verbinding met jongeren en hun gezinnen aan te gaan en inzicht te krijgen in hun kracht en valkuilen. Aan de hand van deze inzichten en de bijbehorende hulpvraag, stimuleer ik de jongeren en gezinnen om zich verder te gaan ontwikkelen en de hulvraag te beantwoorden. Mijn kennis strekt zich uit naar diverse behandelmethodieken gericht op jongeren met autisme.

Het is elke dag weer een uitdaging om op zoek te gaan naar de leermethode die bij het gezin of jeugdige past.

Samen met het team van DOK018 streef ik dagelijks naar de beste zorg voor jongeren en gezinnen. Met kennis, ervaring en veel enthousiasme proberen we een stapje verder te gaan in de ontwikkeling van jongeren en het gezin waar zij opgroeien en zo het verschil te maken.

U kunt mij bereiken via het volgende e-mailadres: aboeijkens@dok018.nl